Häiden pienet suuret yksityiskohdat

Rakastan bongailla häissä kauniita yksityiskohtia ja ikuistaa ne kuviksi häämuistojen joukkoon. Erityisesti kaikki vaivalla askarrellut koristeet kiinnittävät tämän askartelunäprääjän huomion välittömästi ja hääkeikoilla syöksyn kuvaamaan kaikki ihanat pienet yksityiskohdat heti hyvän tilaisuuden tullen. 

Joskus detailit saattavat jäädä vierailtakin helposti huomaamatta, joten mielestäni niiden kuvaaminen kaikkien muiden "pakollisten" tilanteiden ohella on ihan yhtä tärkeää. Sitäpaitsi - häitään suunnittelevat pariskunnat voivat saada kullanarvoisia ideoita selaillessaan kuvia erilaisista hääkoristeista, pöytäkattauksista ja kukka-asetelmista!

Siksipä ajattelin rakennella postauksen tärkeistäkin tärkeimpien häädetailien ympärille, jotka luovat koko juhlan tunnelman ja parhaimmillaan koko teeman. Kuvat on valikoitu editoinnin lomassa menneen kesän 2017 hääjuhlista, joissa olen saanut kunnian olla ikuistamassa näiden pariskuntien tärkeää päivää.

Sormuskuvista voisi rakentaa vaikka ihan omankin postauksensa, koska otan sormuksista aina detailkuvia. Tässä nyt pari esimerkkiä kuitenkin! Jos aika vain riittää, niin sekä sormissa että ihan vain sormuksista. 

Sormuskuvista voisi rakentaa vaikka ihan omankin postauksensa, koska otan sormuksista aina detailkuvia. Tässä nyt pari esimerkkiä kuitenkin! Jos aika vain riittää, niin sekä sormissa että ihan vain sormuksista. 

pieni2-5208.jpg

Kaipaan makrolinssiä, jotta saan sormuskuvista vieläkin yksityiskohtaisempia. Löytyy kyllä hankintalistalta, mutta lottovoittoa odotellessa.. ;) Seuraaviin häihin voisin kyllä vuokrata sellaisen, pitääpä pistää korvan taakse.

Sormuskuvia ei toki ihan joka häissä ehdi ottaa ja joskus pari ei niitä edes sen kummemmin toivokaan, varsinkin jos ne sormukset jo heidän potrettikuvissa tulevat hyvin esille. Tai sitten he ehkä pelkäävät, että kuvaaja lähtee timanttien kanssa käpälämäkeen heti ne käteensä saatuaan :D "Juu, kiitos - tämä riittääkin kuvauspalkkiokseni, näkemiin!"

Kyllä muitakin ideoita löytyy, kuin "sormukset morsiuskimpun tai muun kukka-asetelman päällä", mutta nyt juuri tähän hätään en äkkiseltään löytänyt koneen syövereistä juuri niitä kuvia. Pitää tehdä joskus sitten erillinen sormuspostaus, missä olisi erilaisia sormuskuvia ja ehkäpä vieläkin runsaimmilla ideoilla.

Kyllä muitakin ideoita löytyy, kuin "sormukset morsiuskimpun tai muun kukka-asetelman päällä", mutta nyt juuri tähän hätään en äkkiseltään löytänyt koneen syövereistä juuri niitä kuvia. Pitää tehdä joskus sitten erillinen sormuspostaus, missä olisi erilaisia sormuskuvia ja ehkäpä vieläkin runsaimmilla ideoilla.

170729-ms-pieni-1645.jpg

Jokaisten häiden vetonaula - Photobooth ja Instamaxin polaroidkuvat. Photobootheja on ollut 90% tämän kesän häistä, missä olen ollut kuvaamassa. 

170701-hv-pieni-7545.jpg
Mikä parasta, nykyään polaroidkuvat on sen verran pieniä, että ne saa samantien liimattua vieraskirjaan. Ja kylkeen sitten vain onnentoivotukset. Näppärää!

Mikä parasta, nykyään polaroidkuvat on sen verran pieniä, että ne saa samantien liimattua vieraskirjaan. Ja kylkeen sitten vain onnentoivotukset. Näppärää!

170701-hv-pieni-2871.jpg

Karkkibuffet on tietenkin aivan ehdoton häiden vetonaula. Tuntuisi löytyvän sellaisistakin häistä, missä ei lapsivieraita ole ollenkaan! Karkkibuffasta saa tietenkin herkullisia ja värikkäitä detailkuvia.

pieni-1540.jpg
170701-hv-pieni-8152.jpg
Eräällä tämän kesän hääpareista oli aivan ihanasti koristeltu vihkimispaikka ulkotiloissa merenrannalla! Se oli ehkä kaunein ulko-alttari mitä olen koskaan nähnyt. Tuo kaari, jonka edessä pariskunta vihkimisen aikana seisoi, oli tietenkin ihan äärettömän herkullinen tausta vihkikuville ja ihania kuvia niistä tulikin!

Eräällä tämän kesän hääpareista oli aivan ihanasti koristeltu vihkimispaikka ulkotiloissa merenrannalla! Se oli ehkä kaunein ulko-alttari mitä olen koskaan nähnyt. Tuo kaari, jonka edessä pariskunta vihkimisen aikana seisoi, oli tietenkin ihan äärettömän herkullinen tausta vihkikuville ja ihania kuvia niistä tulikin!

170701-hv-pieni-7644.jpg
Oman paikkani ikuistan aina tietenkin :) Näissä häissä olikin tosi nätit paikkakortit ja pöytäkoristeet <3

Oman paikkani ikuistan aina tietenkin :) Näissä häissä olikin tosi nätit paikkakortit ja pöytäkoristeet <3

Myös nämä pienet kauniit ja sirot kukka-asetelmat helminauhoineen ja pitsiliinoineen ovat samoista häistä &lt;3

Myös nämä pienet kauniit ja sirot kukka-asetelmat helminauhoineen ja pitsiliinoineen ovat samoista häistä <3

Ystäväni ja kolleegani menivät naimisiin syyskuun lopulla Kämpissä. Sulhanen inhoaa olla kuvissa, joten heistä tuli sitten otettua aika paljonkin tällaisia detailkuvia, joissa pariskunta pysyy anonyyminä ja kamerakammo paremmin aisoissa, kun ei tarvitse miettiä ilmettään joka välissä.

Ystäväni ja kolleegani menivät naimisiin syyskuun lopulla Kämpissä. Sulhanen inhoaa olla kuvissa, joten heistä tuli sitten otettua aika paljonkin tällaisia detailkuvia, joissa pariskunta pysyy anonyyminä ja kamerakammo paremmin aisoissa, kun ei tarvitse miettiä ilmettään joka välissä.

Olipa muuten jo aikakin saada tässä Kämpin portaikossa jotain erilaista kuvasatoa, kuin mitä yleensä. Vaikka portaikko on upea, niin siellä on tullut sen verran monet potretit otettua, että siellä on tosi vaikea keksiä enää mitään uusia ideoita. No, detailit toimii aina - oli paikka mikä hyvänsä!

Olipa muuten jo aikakin saada tässä Kämpin portaikossa jotain erilaista kuvasatoa, kuin mitä yleensä. Vaikka portaikko on upea, niin siellä on tullut sen verran monet potretit otettua, että siellä on tosi vaikea keksiä enää mitään uusia ideoita. No, detailit toimii aina - oli paikka mikä hyvänsä!

Nämä kukka-asetelmat ja aiemmassa kuvassa näkyvä morsiuskimppu on Kampin Kukan käsialaa. Niin se vain on, että yksinkertainen on kaunista!

Nämä kukka-asetelmat ja aiemmassa kuvassa näkyvä morsiuskimppu on Kampin Kukan käsialaa. Niin se vain on, että yksinkertainen on kaunista!

170729-ms-pieni-1638.jpg

En koe olevani erityisen hyvä ruokakuvaaja, mutta tämä onnistui upean kattauksen ja valaisuolosuhteiden vuoksi ihan erinomaisen hyvin! Usein joitain yksityiskohtia ei edes valokuvaajana muista ottaneensa ja yllättyy sitten edittivaiheessa hyvin iloisesti tällaisista helmistä. Tämä on ehdottomasti suosikkini koko kesän detailkuvista.

Morsian ja morsiamen lapsuuden ystävät. Tämä detailkuva oli täysin heidän oma ideansa! Tykkään :)

Morsian ja morsiamen lapsuuden ystävät. Tämä detailkuva oli täysin heidän oma ideansa! Tykkään :)

170729-ms-pienet-1066.jpg
pieni-4839.jpg

En ole autoihmisiä, mutta täytyihän sitä pari detskukuvaa tästä classikkoautosta napata! 

DSC_9854mid.jpg

Liljat ja orkideat ovat omia lempikukkiani, joita toivoisin omien häitteni kukiksi.. sitten joskus kun olisi sellainen vähän hiljaisempi kesä tiedossa hääkuvausten suhteen, että ehtisi omat häänsä järjestämään :D

170729-ms-pienet-1040.jpg
Lopuksi vielä parit kirjainkoristeet hääparin etunimistä. Tuo H &amp; V on kyllä hupaisa ja myöskin täysin tarkoituksenmukainen. Pidän tämän pariskunnan huumorintajusta :)

Lopuksi vielä parit kirjainkoristeet hääparin etunimistä. Tuo H & V on kyllä hupaisa ja myöskin täysin tarkoituksenmukainen. Pidän tämän pariskunnan huumorintajusta :)

Detailkuvista voisi tehdä helposti vaikka viisi postausta putkeen, mutta jätetään jotain ensi kerrallekin. Toivottavasti näistä irtosi teille muillekin detailien rakastajille mukavia viboja ja kenties jotain ideoitakin. Jos ei muuta, niin ainakin tämän postauksen kirjoittaminen piristi omaa maanantaitani kovastikin. Vielä viimeiset hääeditit kasaan ja viikon päästä viettämään ansaittua lomaa Valencian lämpöön <3