Kaatismiitti Winter Edition

Olen jonkin verran näissä kuvaajien miiteissä ja workshopeissa ravannut muutaman vuoden, mutta Valokuvaajan Kaatopaikka -nimisen Facebookryhmän miitissä meni vihdoin neitsyys viime lauantaina. Tapaamisissa on tarkoitus verkostoitua, tutustua muihin valokuvaajiin ja malleihin sekä toki myös kuvata ja harjoitella kuvaamista. 

Kiireisen työviikon jälkeen kuvaamisen suunnittelu ja oman mallin hankita jäivät nolliin, joten lähdin Nurmijärvelle ilman mitään odotuksia lähinnä tutustumaan ihmisiin ja testailemaan työpaikalta lainattua uutta runkoa ja paria linssiä. Paikan päällä yllätyin moninkertaisesti valitusta kokoontumispaikasta Myllykosken kauniin kosken ja upean lumimaiseman äärellä. Olisi ehkä sittenkin pitänyt suunnitella ihan kunnon kuvaussessio tänne!

Luontokuvaajaksi minusta ei taida kyllä olla :D Testailin muutaman kerran pitkällä valotusajalla tuon kosken kuvaamista, mutta pienestä epäterävyydestä päätellen kamera heilahti hieman, vaikka jalustalla olikin. 

Luontokuvaajaksi minusta ei taida kyllä olla :D Testailin muutaman kerran pitkällä valotusajalla tuon kosken kuvaamista, mutta pienestä epäterävyydestä päätellen kamera heilahti hieman, vaikka jalustalla olikin. 

Onneksi paikalle oli saapunut myös muutamia malleja, joten pääsin kuin pääsinkin kuvailemaan hieman myös potretteja. Tässä muutama lempparini:

Malli:  Tiia M

Malli: Tiia M

Mallina ihana ja kaunis siskoni Sari, joka on myöskin valokuvaaja! Sarin kuvia näkee  täältä.   Saatiin lopuksi ihana lumisade, joka ei tosin ihan niin kauniina tallentunut kuvaan, joten tein Photoshopilla hieman lisää :)

Mallina ihana ja kaunis siskoni Sari, joka on myöskin valokuvaaja! Sarin kuvia näkee täältä.

Saatiin lopuksi ihana lumisade, joka ei tosin ihan niin kauniina tallentunut kuvaan, joten tein Photoshopilla hieman lisää :)

Malli:  Tiia M

Malli: Tiia M

Malli: Anna Juulia Rego

Malli: Anna Juulia Rego

Malli: Sari

Malli: Sari

Otin melkein kaikki kuvani Nikonin 105mm objektiivilla (f1.4), ihan vaan siksi että rakastuin tuohon linssiin niin palavasti, että halusin kuvata vain sillä. Tuo ihanuus maksaa hunajaa, mutta pakkohan se on saada ja pian! Valokuvaajan ammatti on kyllä ehkä kalleimpia ammatteja mitä tiedän :D Makselen edelleen viime vuoden ostostani 85mm, f1.4 linssiä, joka on melkein yhtä arvokas kuin tuo 105mm.

Meillä oli mitä mahtavin miitti ja osallistujiakin oli niin paljon, etten ehtinyt edes kaikkiin tutustuakaan! Inspiroiduin aika nopeasti saapumisen jälkeen kuvaamaan ja yllättäen pitikin jo lähteä kotiin. Valokuvaajat on siinä mielessä jännä ammattiryhmä, että vaikka kilpailu on niin kovaa ja välillä kritiikkiäkin satelee, niin yleensä tän porukan meininki on ihan huippua. Kaveria jeesataan, heitetään vinkkejä, keskustellaan kehittävästi ja jopa asiakaskeikkoja annetaan kolleegoille, jos itse on samalle päivälle jo varattuna. 

Sain itsekin toimia  Suvi Mikkaselle  mallina tällaisessa "huuto" -kuvassa. Taisi mennä muistaakseni Suvin kouluprojektiin. Suvi ohjeisti hienosti minua eläytymään epätoivoiseen tunnelmaan: "Kamerasi putosi juuri tuonne koskeen" :D 

Sain itsekin toimia Suvi Mikkaselle mallina tällaisessa "huuto" -kuvassa. Taisi mennä muistaakseni Suvin kouluprojektiin. Suvi ohjeisti hienosti minua eläytymään epätoivoiseen tunnelmaan: "Kamerasi putosi juuri tuonne koskeen" :D 

Siskoni Sarin tulkinta samasta tilanteesta. Kyllä näistä kuvista päätellen taisin aika tunteella eläytyä siihen fiilikseen, kuin kamerani olisi pudonnut oikeasti jorpakkoon. Tehostin fiilistä ajattelemalla, että sen kameran muistikortilla oli koko päivän hääkuvat, joista ei ole backuppeja :D

Siskoni Sarin tulkinta samasta tilanteesta. Kyllä näistä kuvista päätellen taisin aika tunteella eläytyä siihen fiilikseen, kuin kamerani olisi pudonnut oikeasti jorpakkoon. Tehostin fiilistä ajattelemalla, että sen kameran muistikortilla oli koko päivän hääkuvat, joista ei ole backuppeja :D

Tässä vielä lopuksi muutamia BTS (behind the scenes) kuvia lauantain miitistä:

Kiitos Kaatisjengi ja pääjehu Pauli! Oli nastaa! <3