Hääkauden 2018 starttaus

Hääsesonki starttasi tänä vuonna vauhdikkaasti, kun pääsin koostamaan Mennään Naimisiin -häämessuille huikeaa videoesitystä. Olen ylläpitänyt maaliskuusta 2017 lähtien instagram tiliä IG Hääkuvaajat minne re-postailen päivittäin Suomen parhaimpien ammattihääkuvaajien upeita valokuvia. 

Mennään Naimisiin -messutuottaja Paula Kirvesmäki otti minuun yhteyttä joulun aikoihin ja kyseli, josko Hääkuvaajat olisivat kiinnostuneita esittelemään häämessuilla kuviaan. Me kuvaajat iskettiin viisaat päämme yhteen ja päädyimme ehdottamaan vuoden 2017 hääkuvista koostettua videoesitystä, jota voisi messuilla esittää. Messutuottaja otti ilolla videoehdotuksen vastaan ja sovimme, että videota pyöritettäisiin muotinäytöstilassa luentojen ja muotinäytösten väliajoilla. 

Ryhdyin saman tien tuumasta toimeen, keräsin pikana listan kuvaajista, jotka haluaisivat mukaan esitykseen ja koostin 36 hääkuvaajan kuvista reilun seitsemän minuutin pituisen slideshow -videoesityksen. Tuo video on nähtävillä täällä alla:

Minulle osui viime viikonlopulle (13.1.-14.1.2018) sen verran hääpalavereita ja muita kiireitä, että pääsin vain lauantaina lyhyesti vierailemaan Mennään Naimisiin -messuilla Wanhassa Satamassa Helsingissä. Mielestäni video pääsi todella oikeuksiinsa muotinäytöstilassa, missä kuitenkin väliajoillakin parveili paljon messuvierailijoita - toiset ohikulkumatkalla ja toiset jalkojaan lepuutellen. Istahdin penkille katselemaan videoesitystä ja pistin merkille, että messuvieraat tapittivat valkokankaalle herkeämättä välillä ihastuksesta huudahdellen ja muistiinpanoja tehden. Uskoisin, että sekä @haakuvaajat että videolla esiintyneet kuvaajat saivat messuilla tosi kivasti näkyvyyttä ja messujärjestäjä puolestaan upeat visuaalit sekä muotinäytöstilaan, että myös tilan muille näytöille, missä video pyöri myöskin. Vaihtokauppaa parhaimmillaan! 

Seuraavaksi ehkä joku ihmettelee, miksi ihmeessä tein palveluksen kilpaileville hääkuvaajille tekemällä tämän videon ilman mitään palkkiota. Ilmaista mainosta kaikille 36:lle kuvaajalle. Hulluhan tuollaisen yrittäjän täytyy olla. 
Noh, ensiksikin - sain toki omat kuvani videolle myöskin eli mainosta siinä samalla myös itselleni. Toiseksi sain äärettömän hyvää harjoitusta videon koostamisen ja leikkauksen kanssa. Sain myös tietokoneeni kuntoon tässä rytäkässä, koska näytönohjaimeni asetukset olivat jotenkin väärin ja raskas Adobe Premiere kaatoi koneeni joka kerta, kun olin leikannut videota pari minuuttia. Mieheni selvitti vian ja korjasi sen ja nyt koneeni toimii kuin unelma! Auttaa meinaan todella paljon muissakin editointihommissa! Kolmanneksi - IG Hääkuvaajat sai paljon uusia seuraajia, joista osa voi olla kenen tahansa tulevia asiakkaita. Neljänneksi - minusta on mukavaa tehdä jotain tällaista yhteisen hyvän puolesta. Meillä on Suomessa aivan uskomattoman lämminhenkinen hääkuvaajien yhteisö, missä kaveria todellakin autetaan tiukan paikan tullen. Kolleega on rientänyt avuksi, kun kuvaaja on hääkeikalla pudottanut kameransa tai linssinsä maahan säpäleiksi ja tuonut oman kalustonsa lainaksi! Tai etsinyt asiakkaalle yhteisöstä hääkuvaajan, jos on itse samalle päivälle jo varattuna.
Yhden pienen palveluksen tekeminen hyödyttääkseen kaikkien näkyvyyttä ja liiketoimintaa on minun mielestäni ehkä vähintä mitä voin tehdä näin loistavan porukan eteen. Ties vaikka joskus itse joutuisin pahaan pinteeseen keikalla, tai no - olen joutunutkin ja tiedän aina, että saan apua tästä porukasta. Hääkuvaajat <3

Messuilta tarttui mukaan myös pieni videopätkä muotinäytöksen lopusta. Näytöstila oli tuossa lauantain viimeisessä muotinäytöksessä tupaten täynnä ja koska tuota Hääkuvaajien videoesitystä pyöritettiin ihan näytöksen alkuun asti, sen varmasti näki todella moni! Video oli aivan loisto juttu messuilla senkin vuoksi, että valokuvaajat oli aika huonosti edustettuna ko. messuilla, näytteilleasettajina taisi messuilla olla vain kaksi kuvaajaa. Ylitarjontaa tuntui olevan koruista ja puvuista, olisin kaivannut enemmän muitakin hääalan palveluntarjoajia sekaan.

Toivottavasti ensi vuonna tarjontaa saadaan monipuolisemmaksi ja uusi video 2018 vuoden parhaista hääkuvista jälleen esille! Love Me Do -messuthan ovat nyt vuorossa seuraavana viikonloppuna 20.1.-21.1.2018. Harmillista, etten pääse kuvauskiireiden vuoksi tuonne ollenkaan, sillä tiedän, että paikalla on paljon kolleegoita kuvaamassa, näytteilleasettajina ja myöskin kuvauspalkintoja vastaanottamassa! Olethan sinä jo käynyt äänestämässä suosikkejasi?

https://lovemedo.fi/page/vuoden-haeaeyritys-2017
https://lovemedo.fi/entry/vuoden-haeaeblogit-2018

pieni-6984.jpg

Häärintamalla käy kova vilske jo näin alkuvuodesta. Askartelin koko oman syntymäpäivänäni 4.1. tällaisia kauniita rasioita muistitikuille tulevaa hääsesonkia varten. Näistä tuli tosi kauniita, vaikka itse sanonkin! Yhdessä puisessa rasiassa lähtikin reilu viikko sitten eräälle viime kesän hääparille muistitikku sekä kasa printtikuvia heidän parhaista hääkuvistaan. Olivat ihan supertyytyväisiä tästä extrapaketista.
Otin nämä rasiat nyt vakituisesti käyttöön tästä vuodesta eteenpäin ja muistikortti sekä muutama printtikuva kuuluu jatkossa hääkuvauspakettieni hintaan (pl. pelkät potretit).

pieni-6916.jpg

Ensimmäinen tämän vuoden hääpalaverikin tuli pidettyä eilen Suomenlinnassa 10.2.2018 vihittävän pariskunnan kanssa. Kävimme yytsimässä hyviä kuvauspaikkoja ja suunnittelimme kuvausta hyisessä Suomenlinnassa melko pitkänkin aikaa, kunnes olimme niin kohmeessa, että oli pakko paeta sisätiloihin kahville ja pullalle. Nämä ovatkin ensimmäiset kunnolliset talvihääni, joten odotan jännityksellä millainen sää tuolle päivälle sattuu. Talvihäät on aivan ihanat, mutta suunnitelmat pitää olla niin sanotusti sään kestävät, sillä en tahdo palelluttaa pariskuntaa ulkona kovin pitkiä aikoja, vaikka Suomenlinnassa aivan ihania ulkokuvausmahdollisuuksia onkin. Mielestäni saimme tehtyä todella hyvät pää -ja varasuunnitelmat hääpäivän potrettikuvaukselle ja hääpari oli aivan ihana! Meillä synkkasi heti ja palaset loksahtelivat paikoilleen kuin itsestään. Siitä jo tietää, että it was ment to be ja olin juuri oikea kuvaajavalinta heille. <3
 

Viikon päästä koittaakin sitten jo seuraava hääpalaveri, sillä kuvaan toisetkin talvihäät 17.2.2018! Double-win! Tästä vuodesta tulee näin hääkuvauksen suhteen varmasti aivan huikea! Pääsen myös itse kaasoksi parhaan ystäväni häihin, joita odotan todella innolla! Siitä tuleekin sitten varsinainen multitaskauskeikka, sillä ystäväni vaatii minua myös kuvaamaan potretit ja varmasti myös jonkin verran dokkaria häistä. Siitä varmasti jää sitten paljon kerrottavaa blogipostauksenkin muodossa sitten heinäkuun tienoilla. :)